Wie ben ik

Mijn naam is Nicole de Taeye.

Na mijn rechtenstudie in België en Frankrijk ben ik naar Amsterdam verhuisd waar ik sinds 30 jaar woon. Sindsdien ben ik werkzaam op het gebied van juridisch Frans. In die jaren heb ik verschillende specialismen ontwikkeld, zoals juridisch advies, vertaalwerk en doceren. Door mijn professionele activiteiten heb ik ook een ruim netwerk opgebouwd.

Door mijn jarenlange werkervaring in de juridische praktijk tussen Nederland en Frankrijk, heb ik een goede kennis van de twee culturen en de verschillen daartussen. Ik ken de problemen, frustraties en zorgen die mensen kunnen hebben wanneer de taal en de werkcultuur onvoldoende bekend zijn.

Daarom sta ik graag voor u klaar om deze barrières te doorbreken. Neem contact met mij op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Curriculum Vitae:

  • Avocat honoraire au Barreau de Bruxelles‘ werkzaam bij de French Desk van verschillende advocaten- en notariskantoren te Amsterdam (Voorneman Geenen notarissen, Loeff Claeys Verbeke advocaten en notarissen – later opgegaan in Landwell) bij de afdeling Onroerend Goed Frankrijk.
  • ‘Avocat’ bij Van der Kroft c.s., een advocatenkantoor gespecialiseerd in het Intellectuele Eigendomsrecht.
  • Oprichtster en docente van een cursus Juridisch Frans bij het Maison Descartes, tegenwoordig het Institut Français te Amsterdam, alsmede bij verschillende instellingen, waaronder de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam (UvA).